• Csak az tarthatja be aki ismeri is
  • Kérjük segítsen, hogy másokhoz is eljusson

Szakértőink

Az e-Etikett összeállításában kommunikációs szakértők, oktatók, kutatók, művészek és újságírók vettek részt. A Magyar Telekom célja volt, hogy az ajánlások sokféle szempont és vélemény alapján jól használható, praktikus szabályrendszert alkossanak. e-Etikett

Szakértőink ABC sorrendben

Dr. Aczél Petra retorikai és kommunikációs szakértő, Pázmány Péter Tudományegyetem

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció és Média Intézetének docense. Fő kutatási területe a modern retorikai elmélet, ennek keretében több publikációja foglalkozik az újmédia jelenségeivel, azok kommunikációs jellegével, társas vonatkozásaival.

Bitter Brunó Director of Possibilities, Next Wave

Bitter Brunó (1976) szociológus, stratégiai branding és kommunikációs szakértő, 2008 óta a Next Wave social business ügynökség tulajdonosa és vezetője. Korábban a Synovate, majd a BMB Focus senior munkatársa, mindeközben a judapest.org alternatív online közösség kitalálója és 2009-ig főszerkesztője. A Next Wave-nél a termék-és szolgáltatás innováció mellett a kiemelt partnerek stratégiai tervezéséért felel. Ügyfelei közé tartozik többek között a Nike, a Coca-Cola Hellenic, a World Wildlife Fund (WWF), az OTP Bank és a Forest Stewardship Council.

Dr. Bódi Zoltán PhD "netnyelvész", főiskolai tanár, Kodolányi János Főiskola, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék

Nyelvész, online média és internet kutató. Könyve: A világháló nyelve (2004). A Kodolányi János Főiskola Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tanszékvezető-helyettese, főiskolai tanár. A Magyar Rádió Netidők című internetes műsorának állandó szakértője.

Dr. Charaf Hassan egyetemi docens, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai tanszékének docense, az alkalmazott informatikai csoport vezetője, a Mobil Innovációs központ szolgáltatásfejlesztési igazgatója. Kutatási területe: Elosztott rendszerek, szoftver technikák, szoftver architektúrák. Számos szoftver projekt vezetője, egy szakkönyv sorozat szerkesztője. Publikációnak száma meghaladja a kétszázat. Számos szakmai díjat nyert, közte iskolatermető mestertanári díj 2001-ban és az év Informatikai oktatója díj 2003-ban, ICT vélemény formálója díj 2009-ben. Kiemelkedő munkái: USA-ban Vultron autópálya információs rendszer (1998-2003), számos K+F projektet vezetett a Nokia Research Center megbízásából a mobil szolgáltatások és alkalmazások területén folyamatosan 1998-tól.

Dobó Mátyás (Doransky) blogger; tulajdonos-ügyvezető igazgató, Peer Applications Kft.

A webes szolgáltatásfejlesztésre és tanácsadásra szakosodott Peer Applications Kft. tulajdonos-ügyvezetője és a modern mobil platform fejlesztésekre fókuszáló Endless Solutions Kft. tulajdonosa. Az okostelefonok világával foglalkozó Smartmobil konferencia szervezője, rendszeres előadó a hazai internetes, mobil- és médiakonferenciáknak. Blogjának címe doransky.posterous.com, gondolatait Twitteren és Facebookon is megosztja több ezer követőjével.

Dr. Kiss Ferenc fejlesztési igazgató, Társadalomért Alapítvány

Az Információs Társadalomért Alapítvány kutatási és fejlesztési igazgatója, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tudományos rektorhelyettese. Korábban a BME Információs és Tudásmenedzsment Tanszék tanszékvezető helyettese, mb. tanszékvezetője. Közel 20 éve foglalkozik a közösségi információáramlás és tudásmegosztás módszereinek, eszközeinek, és infrastruktúrájának egyes fejlesztési és kutatási kérdéseivel, számos e-világi projekt és üzleti megoldás kialakításának meghatározó résztvevője.

Kis Gergely ügyvezető igazgató, GKIeNET, tanársegéd és doktorjelölt a Budapesti Corvinus Egyetem E-business Kutatóközpontjában

Tanársegéd és doktorjelölt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) E-business Kutatóközpontjában. 2002-től BCE Gazdálkodási szakán magyar és angol nyelven oktat infokommunikációval kapcsolatos tárgyakat. 2007-ben az Év Oktatójának választották a Budapesti Corvinus Egyetemen. 2001-ben GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó cég alapító tagja, 2006-tól pedig ügyvezető igazgatója.

Kismartoni Zsolt online üzletág vezető, Est Média Group

Az EMG Online divízió üzletág vezetőjeként az online (est.hu, eco.hu, sziget.hu, freeblog.hu, frevlog.hu és neofm.hu) portfolióért felel, valamint a Facebook hirdetési felületeinek magyarországi értékesítését és az ezzel kapcsolatos tanácsadási feladatokat koordinálja és irányítja.

Koi Tamás újságíró, HWSW.hu

2004 óta foglalkozik újságíróként technológiai újdonságokkal. Két és fél éve dolgozik a HWSW-nél, ahol elsősorban a telekommunikációs szektor fejlődési irányait, hazai és nemzetközi aktualitásait dolgozza fel. Hisz abban, hogy a telekommunikáció a közösséget és a privát szférát egyformán jól szolgálja.

Liptay Gabriella marketingkommunikációs ágazatvezető, Magyar Telekom

Pályafutását a Budapesti Közgazdasági Egyetem Szociológiai Tanszékén kezdte, 1994-től a Szezám Reklám és Public Relations ügynökségnél ügyfélkapcsolati menedzser, majd a cég egyik vezetője. 1997-től az Ericsson Magyarország PR-vezetőjeként, majd 2000-től kommunikációs igazgatójaként dolgozik. A Westel-T-Mobile márkaváltás kapcsán 2004-ben kérik fel a legnagyobb hazai mobilcég kommunikációs igazgató-helyettesi posztjára, majd 2006-tól a T-Mobile márkáért felelős kommunikációs terület vezetőjeként folytatja munkáját, 2008-tól pedig a Lakossági Szolgáltatások Üzletág Kommunikációs ágazatvezetője. Jelenleg a Magyar Telekom Marketingkommunikációs ágazatát vezeti. Ez az ágazat felelős a T, a T-Mobile és a T-Home márkák teljes körű kommunikációs tevékenységéért, valamint a Magyar Telekom munkáltatói, fenntarthatósági és társadalmi szerepvállalási tevékenységeinek összehangolt kommunikációjáért.

„Lola” – Korsós Judit énekesnő

2005-ben mutatkozott be a hazai Eurovíziós dalfesztivál döntőjén. Az elmúlt évek alatt sorra nyerte a könnyűzeni díjakat, Viva Comet, Bravo Otto, Popcorn, JETIX Tv díj. 2008 tavaszán megtartja első önálló koncertjét a Petőfi csarnokban és még ebben az évben megjelenik harmadik nagylemeze Lola 3 címmel, továbbra is tarol a díjátadókon. 2010-ben egy új oldaláról ismerheti meg a nagyközönség, egy teljesen új zenei műfajban mutatja meg a tehetségét először Symbien oldalán, majd Puskás Danival azaz John The Valiant-tal készít közös dalt.

Molnár György protokoll szakértő, egyetemi oktató

1983 és 1999 között a Belügyminisztériumhoz tartozó Kormány- vendéglátás, illetve Kormány Vendégházak és Rezidenciák igazgatója, minisztériumi főtanácsos. Ezt követően a Miskolci Egyetem Protokoll Képzési Központját, valamint Protokoll és PR Irodáját vezeti 2001-ig. Jelenleg egyetemi, illetve főiskolai vendégoktató és szakértő, emellett a Magyar Protokoll Rendezvényszervezők és Oktatók Szövetségének elnöke, a Magyar Public Relations Szövetség és a Protokollosok Klubja tagja, valamint a Magyar Közigazgatási Intézet akkreditált előadója.

Nádori Péter főszerkesztő, Origo.hu

1997 óta foglalkozik internetes tartalommal, előtte nyomtatott lapoknál tevékenykedett. 1998-tól az Origo.hu főszerkesztője volt, jelenleg ismét ezen a poszton dolgozik. 2001-ben a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének egyik alapítója, 2006-ban a Quart zenekritikai szájt létrehozója volt.

Nemes Attila kommunikációs és stratégiai vezető, Kitchen Budapest

Független kurátor, a Kitchen Budapest alapító tagja. Jelenleg a laboratórium program tanácsadója, miközben Catherine Lenoble-el új laboratóriumot hozott létre (Fiction Lab), mely a laboratóriumok elméleteire és modelljeire összpontosít. Tanulmányait az ELTE és UC Berkeley egyetemeken végezte, jelenleg PhD fokozatának megszerzésén dolgozik az Institute for Art Theory and Media Studies (ELTE) intézményében, miközben számos egyetemen előadóként dolgozik.

Prof. Nyíri Kristóf filozófus, a MTA rendes tagja

Akadémikus, a BME GTK Műszaki Pedagógia Tanszéken az oktatásfilozófia professzora, 2001-től 2010-ig az MTA és a T-Mobile közös interdiszciplináris társadalomtudományi kutatásának tudományos koordinátora.

Dr. Ollé János egyetemi adjunktus, szakcsoportvezető, ELTE PPK Oktatás-Informatikai Szakcsoport

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatás-Informatikai Szakcsoport vezetője, oktatóként és kutatóként dolgozik az egyetemen. Elsősorban pedagógia és andragógia szakosokat tanít BA, MA és PhD képzési szinteken. Aktuális kutatási területe: A "digitális nemzedék" sajátosságaihoz igazodó pedagógiai kultúra az osztálytermi és a tanítási órán kívüli iskolai tevékenységekben. Oktatói és kutatói tevékenysége mellett az ELTE eLearning rendszer fejlesztésének szakmai vezetője, illetve az Oktatás-Informatika folyóirat alapító főszerkesztője.

Oroszlán Szonja színésznő, blogger

Színésznő, számos nagysikerű színdarab és játékfilm főszereplője. Legnagyobb filmsikerei: Valami Amerika I-II., Magyar vándor, Egy szoknya, egy nadrág, Egy bolond százat csinál.

Szeretné megismerni és megismertetni az emberekkel a különböző országok és kultúrák hagyományait és szokásait, ezért az elmúlt fél évben Mondja Szonja c. blogjával utazgatni kezdett, hogy a "kultúra nagyköveteként" megoszthassa élményeit másokkal.

Pohly Ferenc rovatvezető, Origo.hu

Miután megszerezte programozó-matematikusi végzettségét, s hallgatott némi szociológiát is, a Magyar Narancs életmód-újságírója lett, miközben saját szoftvercégében könyvelőprogramokkal foglalkozott. 1997-től a Matáv internetes startégiájának egyik formálója, majd az alakuló Origo Kft. kommunikációs vezetője. A T-Online-nál először marketingkommunikációval és PR-ral, majd az [origo>play] multimédiás portál létrehozásával, végül a t-online.hu felelős szerkesztői teendői mellett nagyobb webes projektekkel (Térkép, T-Home TV, Videa) foglalkozott. Jelenleg az [origo] infokommunikációs rovatát vezeti. A Kattintókönyv (2003) szerzője.

Puskás Peti énekes

A Megasztár 3 szériájában ismerhette meg a nagyközönség Puskás Petit, mint énekest. Nem sokkal ezután a TV2 Jóban Rosszban sorozatában kap szerepet. További színészi szerepei: Horváth Péter és Mihály Tamás 56 csepp vér című musicalje, Casting minden, a szolnoki Szigligeti Színházban az Oliver! című musical, a Madách színházban a József és a színes szélesvásznú álomkabát főszerepe, a kecskeméti Katona József színházban A padlás című musical, a Fenyő Miklós életét bemutató Made in Hungária című film, a Margitszigeti szabadtéri színpadon a Freddie Mercury emlékkoncert, a Centrál színház az Avenue q a mi utcánk című darab, a kecskeméti Katona József színházban a Nyomorultak, valamint a szabadtéri színházban több darab is. 2009-ben megnyeri a Viva Comet Év videoklipje díjat.

Dr. Schiffer Miklós stílustanácsadó, divattervező

Végzettsége jogász, de az egyetemi tanulmányok befejezése óta divattervezéssel, forgalmazással foglalkozik, valamint folyamatosan publikál az öltözködéssel, a stílusépítéssel és a viselkedéssel kapcsolatos írásokat.
2000-ben jelent mag a Stílusról férfiaknak, 2002 be pedig a Stílusos nő című könyve.
2007-ben a Summum bonum című, az építészet esztitikájáról szóló műve, 2010 októberében pedig a Gentleman könyvek első köteteként a Gentleman Codex 1. Illem kötete. 2010 decemberében jelenik meg a GENTEMAN’S STYLE BOOK , amely a kor férfi öltözködését mutatja be.
A SCHIFFER CONSULTING képzési rendszer kitalálójaként, több mint 15 éve folyamatosan tart céges előadásokat és személyes kurzusokat, valamint személyes tanácsadást magánszemélyeknek, a stílusépítés, esztétikai profizmus, valamint a non- verbális kommunikáció témakörében.

Szalai Balázs vezető szerkesztő, Kreatív

A Kreatív kommunikációipari szaklap vezető szerkesztője, szakterülete a marketing és az online piac. Korábban az Index hírportál újságírója, majd rovatvezetője volt.

Szomolányi Katalin vállalati fenntarthatósági osztály vezetője, Magyar Telekom

A Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági osztályának vezetője. Ezzel feladata a stratégia kidolgozása, és az abból levezetett társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi feladatok koordinációja. Emellett az évente megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Nap főszervezője, valamint a radiocafé 98.6 holnapután című műsorának szerkesztő-műsorvezetője. Több blognak is gazdája, ami mellett az internetet nem csak új információra, de közösségépítésre is használja.

Szvetelszky Zsuzsanna hálózatkutató, szociálpszichológus, Darwin's Marketing Evolution

Hálózatkutató, szociálpszichológus. Szakmai területe az informális kommunikációs hálózatok, ezek struktúrája és önszerveződése, különös tekintettel az infokommunikációs eszköztár használatára. Szűkebb kutatási témája a pletykakutatás, a szabadon terjedő közösségi tudattartalmak rejtett jellegzetességei.

Winkler Nóra újságíró, televíziós műsorvezető, kulturális és kommunikációs tanácsadó, Budapest Art Fair

Érdeklődési körének fókuszában a kultúra és annak kommunikálása áll. Rádiós és magazinos évek után, az elmúlt hat évben az MTV Kultúrház műsorát vezette, jelenleg egy filmes műsort, a Szélesvásznat. Dolgozik az Artmagazinnak, klasszikus és jótékonysági árveréseket vezet, ír a Nők Lapja Cafén, az Elle Dekornak, interjú-rovata van a Marie Claire-ben. Új és más léptékű, aktuális munkája, hogy kulturális és kommunikációs tanácsadóként dolgozik a Budapest Art Fair kortárs/modern művészeti vásár alapítója mellett.

e-Etikett
Magyar Telekom Nyrt © 2010 Minden jog fenntartva!